Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Acte d'agenda

diumenge18setembre '22

Paraules als Claustres. Putxinel·lis. El falcó i el príncep. Microtroupe tetre

Dates i lloc: 

Diumenge 18 de setembre de 2022
Claustre de Sant Francesc

Horari: 

A les 12.00h

Organització i contacte: 

Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

18/09/2022 - 12:00

El falcó i el príncep és un espectacle que està basat en la llegenda Mir Geribert, senyor d’Olèrdola, recollida pel folklorista Bienve Moya.

Mir Geribert és un dels personatges més importants de l’anomenat Penedès Històric. Les terres que ell controlava anaven des del riu Gaia fins al Llobregat i va ser qui va encapçalar una revolta de la noblesa catalana contra la Casa Comtal de Barcelona de Ramon Berenguer I al segle XI. En aquells moments, el Penedès era la marca, la frontera entre el món cristià i el musulmà, i la visió de futur que tenia Mir Geribert d’aquest territori el va enfrontar al comtat de Barcelona.

L’any Mir Geribert vol recuperar la memòria històrica d’aquest personatge, que com a gran perdedor que va ser, és un gran desconegut i ha caigut en l’oblit.

A càrrec de la companyia Microtroupe teatre.

Putxinel·lis, en concret titelles de guant del tipus català. L’espectacle es representa des d’un castellet, com ho feien els joglars amb els bavastells medievals, representant les diverses escenes amb canvis d’escenografia.

Tractant-se d’un espectacle de putxinel·lis, aquests conflictes es resoldran de la manera més característica d’aquest tipus de titella: a garrotades. No hi faltaran tampoc traïcions, persecucions, enganys i equívocs, situacions en què el públic participa amb els seus advertiments i crits d’alerta.

Així doncs, es tracta d’un espectacle amb un clar contingut de referència històrica, que es pot gaudir com una peça de teatre de titelles des dels més menuts fins als adults.


pujar inici

Accessibilitat