Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

2.265 visitants als edificis patrimonials durant l’Obrim Vilafranca

28 de setembre de 2022

Aquest cap de setmana passat s’ha celebrat la cinquena edició de l’Obrim Vilafranca, organitzat pel Servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i, com en les darreres edicions, l’activitat s’ha dut a terme durant el dissabte a la tarda i el diumenge al matí.

Aquesta cinquena edició ha comptat amb al participació de 16 edificis visitables, tots ells amb visites guiades professionals, i un total de 2.265 visitants. Dos d’aquests espais, obrien les seves portes per primera vegada dins del projecte Obrim Vilafranca: la Casa Berch i Galtés i el Teatre Casal que, aprofitant la celebració del centenari, es va postular per obrir les seves portes durant aquests dies.

Obrim Vilafranca 2022


La regidora de Turisme, M. Dolors Rius, valora que l’Obrim Vilafranca s’ha configurat com un esdeveniment que “ha creat la tradició d’obrir les portes d’edificis i cases habitualment tancades per deixar-nos descobrir els tresors que amaguen, tot gaudint de la companyia d’aquelles persones que normalment viuen en aquests espais tan emblemàtics, permetent sentir les seves anècdotes de primera mà”.

En total, durant el passat cap de setmana s’han dut a terme 150 visites, amb una ocupació de gairebé el 95%. Dels 2.265 visitants, el 75’8% són de Vilafranca i en una franja d’edat d’entre 41 i 65 anys (un 61’4%). El 63% del públic que participa en aquesta activitat són dones i el 37% restant, homes. 

Obrim Vilafranca 2022

Aquest any per celebrar el 5è aniversari de l’Obrim Vilafranca, els visitants eren convocats a un entorn tan bonic i tranquil com el Claustre de Sant Francesc per fer una degustació de vi després de les seves visites. Durant el cap de setmana s’han servit 646 copes de vi i cava per gentilesa de Covides, del Consell Regulador del Cava i de Torres.

Totes les visites eren amb reserva prèvia i les cancel·lacions d’última hora es van poder aprofitar donant entrada a persones interessades en la visita, gràcies a la bona gestió dels informadors i informadores que controlaven els accessos als edificis. La bona resposta de la població cap a la proposta de l’Obrim Vilafranca assegura la seva continuïtat en futures edicions.
 

 

pujar inici

Accessibilitat