Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Alfons Cornella protagonitza la conferència del cicle Desenvolupa’t parlant sobre innovació al món de l’empresa

05 de octubre de 2021

Aquest matí ha tingut lloc a la sala d’actes de l’edifici de l’Enològica la conferència del Cicle Desenvolupa’t, que organitza el servei de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Vilafranca per oferir formació a les empreses del territori. La conferència d’avui portava per títol “Innovar en el dia a dia”, i anava a càrrec d’Alfons Cornella, fundador d’Infonomia i de l’Institut of Next.

En la presentació del ponent, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, es mostrava content de poder tornar a la normalitat, ja que la darrera conferència va ser el febrer de 2020, fa un any i mig. Montfort explicava que el cicle Desenvolupa’t “porta al territori des de l’any 2012 ponents de prestigi que poden aportar punts de vista interessants a les empreses grans i petites”. Pel que fa a la conferència d’Alfons Cornella, apuntava que la innovació és “molt interessant en aquest temps de sortida de la pandèmia que ens ha obligat a tots a reinventar-nos”.

Per la seva banda, Alfons Cornella apuntava que molta gent diu que s’ha d’innovar però “poca gent sap com es fa i es pensa que només és per a grans empreses, però el missatge és que qualsevol empresa i de qualsevol dimensió pot fer-ho. No es tracta de tecnologia sinó de com donar més valor a la gent que et compra. El client vol valor i hem de mirar com donem més valor al que fa l’empresa”. Cornella ha posat l’exemple d’una botiga. “Canviant l’organització interna, la gamma de productes o la il·luminació s’està innovant. No cal fer una transformació tecnològica, no és l’única forma de fer innovació. Es tracta de millorar el que estàs fent pel teu client. La forma que la innovació funcioni és que sigui un motor constant”. Pel ponent, innovar són 3 coses: “tenir idees, que aportin valor i donin resultats. No es pot viure d’una idea feliç que vas tenir fa dècades”.

   

pujar inici

Accessibilitat