Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Marta Mantecón oferirà una xerrada en el marc de l'exposició 'Sangro, pero no muero'

07 de desembre de 2021

Sangro, pero no muero

Dissabte 11 de desembre, a les 7 de la tarda, a la Sala dels Trinitaris, i  en el marc de l’exposició “Sangro, pero no muero” de l’artista Isa Sanz, hi haurà una xerrada a càrrec de la historiadora de l’art Marta Mantecón. Amb el títol “Un poco de genealogía sobre la sangre menstrual en el arte”, la historiadora de l’art, Mantecón, farà una introducció sobre el contingut de l’exposició, juntament amb una conversa amb l’artista Isa Sanz i una visita comentada al projecte expositiu que fins al 30 de desembre es pot visitar a la Sala dels Trinitaris.

Sangro, pero no muero” és un projecte que explora els vincles entre la menstruació i la creació artística femenina. Catorze fotografies de gran format i dues peces audiovisuals formen aquest conjunt que mostra d’una forma molt poètica i també política en el sentit de reivindicació d’aquest element orgànic i natural que té el seu punt de partida en alguns episodis ja històrics de l’art feminista, si bé que la representació de la sang és una constant a la història de l’art.  Aquesta idea i moltes d’altres relacionades seran les que anirà desgranant Marta Mantecón a la seva xerrada.
Marta Mantecón és historiadora de l’art per la Universitat Complutense de Madrid. Des de l’any 1999 ha desenvolupat la seva tasca professional com a comissaria d’exposicions, coordinadora de projectes culturals, com a docent i com a escriptora d’art contemporani i cultura visual des de la perspectiva de gènere. Actualment és directora de la Sala Robayaera de Miengo i membre dels cos de docents dels Graus de Disseny al Centre Universitari CESINE i imparteix els seminaris de Història de l’Art Contemporani a UNATE (Cantàbria).

La xerrada es complementarà amb una conversa amb l’artista Isa Sanz i una visita comentada a l’exposició.
Es tracta d’una activitat gratuïta i que no requereix inscripció prèvia. L’exposició es pot visitar fins al 30 de desembre en horaris de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes, de 18 a 20h i diumenges, de 12 a 14h.

ODSODS4ODS5

pujar inici

Accessibilitat